Bästa seglarredskapen du kan köpa

Bästa seglarredskapen du kan köpa

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Recensioner

Vi har många listor här på bloggen om olika saker som kommer att underlätta för din segling, den här listan handlar om dom bästa redskapen som kommer att hjälpa dig om något händer samt förebygga tråkigiga överaskningar!

Segelreparation

Den första är väldigt viktig att ha, du vill verkligen inte vara fast ute på havet utan ett fungerande segel. Jag genomförde ett tvåårigt test av olika segelreparationsalternativ för Dacron (polyester) segel. Jag testade band, epoxier och lim / tätningsmedel, inklusive flera produkter som marknadsförs specifikt för segelreparation.

Min vinnare i bandkategorin var Bainbridge Polyester Sail Repair Tape, som tycktes förbättras med tiden och svetsade sig själv till seglet. Vi testade också Bainbridges Nylon Repair Tape, som vi rekommenderar för spinnakers.

Även om det starkaste bandet misslyckades med cirka 90 pund, visade sig flera av limen vara starkare än segelduken, som slet med 150 pund belastning. Vår toppspelare var en flexibel epoxi från Dr. Sails. Den snabbtorkande epoxin var betydligt mer flexibel än de andra epoxierna, visade inte igenom tyget och var inte lika rörigt som andra reparationer.

Dr. Sails-epoxi är många gånger dyrare än liknande tvådelade lim, såsom West Systems G-flex-epoxi eller polyuretanlim såsom Loctite PL S40, men 8-minuters härdningstid gör det mer praktiskt, och det var långt mer hållbar.

Vindintrument

Det här är väldigt viktigt för att ha koll på om det kommer att bli några kraftiga vindar. För min vindjämförelsejämförelse tittade jag på en mängd olika topp- och sparmonterade skovlar från Blacksmith, Davis och Schaefer. Jag testade alla instrument både i en kontrollerad miljö och i användning på vår testbåt.

Känslighet och beprövad hållbarhet gjorde Davis Windex till vårt bästa val för en mäthuvudindikator för kryssare och Windex Sport för mindre båtar.

Den mest populära masthead vindindikatorn, Davis Windex är guldstandarden för att upptäcka vindriktningen. Dessa robusta, lätta sensorer har perfekt balans och ett safirlager, och piggen på toppen av Windex är ett effektivt fågelavskräckande medel. Windex Sport är en mindre version, perfekt för mindre båtar och vissa bågsinstallationer.

Segelrengörare

Det här är bäst för att hålla seglet i bra skick och förbygga skador. Många segelmakare rengör gärna våra segel mot en avgift, men jag ville ha ett DIY-alternativ. Jag sökte en lättillgänglig städare och en metod som skulle göra jobbet både billigt och enkelt. Jag testade CS-530 (från Challenge Sail Cloth), Oxiclean Powder (Church & Dwight), Sail Wash (Wash Safe), Mold and Mildew Cleaner (Iosso), Canvas and Sail Cleaner (Star brite), och en hemmagjord sammansättning som jag kallar Formel B (1 kvarts varmt vatten, 1 msk bakpulver, 2 msk tvättpulver, 2 matskedar Borax, 2 matskedar TSP).

Det var mina tips för dom bästa seglarredskapen som du kan köpa. Hopps som vanligt att den här listan hjälpte er och om ni vill läsa fler listor som liknar denna så finns det massvis av sånna här på bloggen.