Viktigaste sakerna att packa när du ska ut och segla

Viktigaste sakerna att packa när du ska ut och segla

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Seglartips

Vare sej om du har köpt en egen segelbåt som du ska åka för första gången eller som du ska åka med på en kompis segelbåt så är det väldigt viktigt att tänka på hur och vad du packar för något. Allt detta beror ju såklart på hur stor båten är och hur länge du ska vara borta men i denna lista tar jag upp dom viktigaste sakerna som behövs i båda fallen!

Produkter för att motverka åksjuka

Även om du vanligt vis inte blir åksjuk är det en väldigt bra att packa ned produkter för att motverka åksjuka, det skulle kunna förstöra hela resan annars. Hela naturliga ingefära tuggar är min personliga väg för mild sjösjukdom, även om Dramamine kan vara lite kraftfullare för dem som verkligen är benägna att göra det. På vår resa i Kroatien föreställde jag mig att segla genom skyddade vikar, men vi stötte på en storm och alla på vår båt blev sjösjuka den dagen.

Jag bör också nämna nya populära PSI-armband: lätta armband som använder akupunkturstryck på handleden för att bekämpa illamående.

Seglarkläder

När man seglar kan det krävas lite speciella kläder, har du inte läst mitt inlägg om dom bästa seglarjackorna skulle jag kunna rekommendera dig att göra det. Men för att hålla det sammanfattat här så vet jag att du kanske förpackar för solsken, men glöm inte att det kan bli kyligt och dimmigt på kvällarna. Glöm inte en vattentät vindjacka (om den är lite isolerad, ännu bättre). Om det regnar under din resa, vill du hålla dina kläder torra om du inte vill sluta med en hög med våta kläder på golvet i ditt rum med ingenstans att torka tills solen kommer ut igen (varit där, gjort det där).

Jag föreslår också att ta med en diskett solhatt och sarong också – medan de båda är snygga är de också superpraktiska! Solhattar skyddar din hud från timmar från solens strålar och förhindrar att ditt hår piskar runt och trasslar i vinden. Sarongs är min favoritartikel av strandkläder som kan bäras på många sätt för olika inställningar.

Hygenprodukter

Det sista jag vill rekomendera att du packar är hygenprodukter. Tänk på att du kommer att vara ute i solen … till sjöss … på en båt. Hygien är nyckeln.

Biologiskt nedbrytbara kroppstorkar, ansiktsdukar (ja, de är olika) och torr schampo (jag har funnit att detta torra schampo är det bästa för mitt hår) är alla must! Duschar på en segelbåt är inte alltid lika ofta eller roliga som hemma. Jag tar också med ögondroppar, vaselinlotion och läppbalsam – för sol + saltvatten = torr hud! Slutligen kan kvinnor överväga att ta med en Diva-kopp om det är den tiden i månaden; feminina produkter kan vara svåra att bortskaffa ombord.

Hoppas detta hjälpte er att hålla packningen till enbart det ni behöver så att ni inte råkar packa ned för mycket!